luni, 25 ianuarie 2016

Lacul Ochiul Beiului, Cheile Nerei

        Lacul Ochiul Beiului se afla in localitatea Sasca Montana, judetul Caras – Severin, in zona Banatului la o altitudine de 310 m in Parcul National Cheile Nerei Beusnita, sub forma de crater cu o suprafata de 284 mp si o adancime de 3,6m.
           Lacul Ochiul Beiului nu ingheata iarna, lacul este un bun habitat pentru gazduirea a mai multor specii de rate salbatice, starci cenusii si alte pasari migratoare care-si petrec iarna aici in loc sa-si continue calatoria catre tarile calde.

        Lacul Ochiul Beiului se afla aproape de cele 3 cascade ale raului Beusnita, care constituie una dintre cele mai frumoase atractii turistice si rezervatii naturale din Banat.
          Legenda spune ca aceste locuri au fost stapanite de un pasa hain. Acesta avea un fiu de o rara frumusete. Se zice ca avea ochii albastri si expresivi incat daca te uitai in ei, pur si simplu te pierdeai. Tanarul acesta frumos obisnuia sa mearga la vanatoare in aceste paduri. Intr-o zi, in Poiana Florii se intalni cu o frumoasa fata de valah care era cu oile la pascut. De indata ce privirile li s-au intalnit, se indragostira pe loc unu de celalalt. Pasa, tatal beiului, afla ca fiul sau s-a indragostit de o fata de valah si imediat trimite slugile sa o omoare. Slugile se duc o omoara pe iubita tanarului. Cand tanarul bei o gaseste pe fata fara suflare varsa lacrimi amare dupa ea, insa degeaba. Atunci, tanarul realizeaza ca nu mai poate sa-si aduca la viata iubita si isi pune capat zilelor. Iar, din lacrimile si jertfa lui, lua fiinta lacul albastru si cristalin precum ochii si sufletul lui.

       Distante catre lacul Ochiul Beiului de la Timisoara (aprox. 182 km)
Timisoara – 105 km – Resita – 53 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana - lacul Ochiul Beiului

         Distante catre lacul Ochiul Beiului de la Bucuresti (aprox. 484 km)
Bucuresti – 117 km – Pitesti – 71 km – Slatina – 50 km – Craiova – 37 km – Filiasi – 76 km – Drobeta Turnu Severin – 29 km – Orsova – 104 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana - lacul Ochiul Beiului


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu